Organizarea spatiului de depozitare

Fa o lista pentru organizarea spatiului de depozitare. Procesul de mutare si depozitarea pot fi chinuitoare daca nu esti pregatit. Ambalarea, despachetarea, incarcarea, condusul si alte activitati stresante te pot dobora. Fie ca te muti intr-un alt oras sau doar ai nevoie de un spatiu de depozitare ca sa mai eliberezi spatiul din casa, pregateste din timp acest lucru. Un mod foarte bun de lucru este sa iti pregatesti o lista de inventar. In felul asta vei putea sa urmaresti mai bine bunurile tale, pentru a te asigura ca tot ce impachetezi va merge unde trebuie, dar inventarul te ajuta si daca vrei sa iti asiguri bunurile. Daca ceva se pierde sau dispare, vei avea documente care atesta lista cu articolele tale

Organizarea spatiului de depozitare
Organizarea spatiului de depozitare cand te muti la casa noua.

Sunt cateva modalitati de a iti crea si de a gestiona lista. Este cel mai bine sa incepi cu lucrurile mari si scumpe. Bunurile ca bijuterii, electronice, mobila, computer trebuie trecute in lista, cu numerele seriale, daca este posibil. Fa fotografii acestor obiecte. Atat numarul serial cat si fotografiile te vor ajuta mult daca va trebui sa faci o cerere de despagubire.

Dupa ce obiectele mari sunt ambalate si trecute in document, poti incepe cu cele mai mici. Obiectele de genul farfurii, pahare, cupe pot fi puse direct in cutii. Contorizeaza numarul de cutii pe care le ai pentru fiecare camera si eticheteaza cutiile, ca sa iti fie mai usor atunci cand vei despacheta.  De exemplu: “15 cutii pentru bucatarie, din care 7 cu farfurii, 4 cu pahare, 2 cu tacamuri si 2 cu oale si cratite”. Obiectele care nu vor fi puse in cutii pot fi trecute si ele pe lista.

Lista cu inventarul este un mod excelent sa te asiguri ca toate merg la destinatie si, in acelasi timp, poti verifica faptul ca ai ambalat tot ce ti-ai propus. Daca ai ajuns la locul de depozitare si gasesti doar 13 din 15 cutii de bucatarie, stii ca doua lipsesc undeva. Lista este folositoare si pentru a separa lucrurile de trebuinta de cele pe care ai de gand sa le donezi. Tine liste separate cu obiectele pe care vei decide ca le donezi.

Lista te mai ajuta sa stii exact ce ai in spatiul de depozitare, astfel incat sa nu cotrobai pentru doua becuri sau o cutie de pahare. Pur si simplu noteaza toate obiectele pe care le depozitezi si tine lista la indemana, ca sa poata fi folosita oricand. In felul asta economisesti timp si scapi de stres atunci cand cauti ceva gata depozitat. Un sfat bonus: fa o schema succinta a spatiului de depozitare si deseneaza obiectele depozitate, in locurile unde sunt amplasate. Astfel, nu va trebui sa sapi prin toata incaperea.

Asadar, inainte de a te muta sau de a incepe sa depozitezi lucruri, o lista cu inventarul este metoda optima de a sti eaxct, in permanenta, unde este fiecare obiect. Aceasta lista va minimiza in mod serios stresul care apare, inevitabil, in ziua mutarii si iti va face din aceasta zi una fara batai de cap.

Share

Article written by admin