Cum sa muti o biblioteca grea

Cum sa muti o biblioteca greaIncepe cu cartile. Nu lasa niciodata carti sau alte obiecte pe rafturi, atunci cand trebuie sa cari biblioteca. Mobila in sine este grea, cartile sunt, si ele, grele, iar daca te apuci sa le ridici impreuna, totul devine prea greu. Ar putea sa-ti alunece, sa se prabuseasca si sa se strice. Deci – scoate cartile. Daca sunt prafuite, sterge-le inainte de a le baga in cutii. Daca vei muta biblioteca in alta camera din casa, nu e nevoie de o impachetare speciala pentru carti. Ia-le de pe rafturi cate doua sau trei si aseaza-le in niste cutii mari. Pune cutiile deoparte pentru cat timp muti biblioteca; mai apoi, poti sa rearanjezi cartile pe rafturi, dupa ce mutarea e gata. Daca ai obiecte fragile pe rafturi, acestea trebuie impachetate cu grija.

Cum sa muti o biblioteca grea – 3 pasi simpli

Cum sa iti muti biblioteca singur. Inainte de a muta biblioteca, goleste-i rafturile si sterge praful. Daca rafturile nu sunt prinse de peretii bibliotecii, acestea trebuie scoase, pentru ca ar putea sa cada, in timpul manevrarii, si ar putea produce daune. De asemenea, daca piesa de mobilier este foarte grea, verifica daca poti sa desurubezi prinderile rafturilor, pentru a-ti usura munca. Impatureste rafturile separat, pentru a le proteja.

mutare bibliotecaDaca muti biblioteca in aceeasi casa, poti sa lasi rafturile sprijinite pana cand le vine randul la carat. Pune suruburile intr-o punga si tine aceasta punga impreuna cu rafturile, ca sa le ai la indemana cand va trebui sa le montezi. Apoi, foloseste slidere ca sa impingi biblioteca. Nu e cazul sa te apuci sa ridici obiecte atat de grele de mobilier, daca poti sa le impingi prin alunecare. Este mult mai usor, mai rapid si mai sigur. Daca piesa de mobilier e foarte grea, cheama pe cineva sa te ajute sa o plasezi pe slidere. Daca e usoara, o poti face singur. Nu cara greutate mare in spate, e periculos. Inveleste rafturile ca sa le protejezi la mutare.

 

bibliotecaCum sa muti un dulap de carti greu. Desigur, sfaturile de mai sus sunt utile, dar ar mai trebui precizat un lucru. Daca nu vrei sa-ti muti singur dulapul, poti contacta o firma de mutari mobilier. Cere oferta, vezi ce rezulta si compara. Dupa ce faci o cerere de oferta, firma de mutari te va contacta; descrie-le cat mai exact ceea ce este de facut pentru ca, daca la fata locului se dovedeste ca dimensiunile sunt mult mai mari decat cele transmise, pretul se poate schimba. Asigura-te, inainte de a purcede la treaba, ca dimensiunile permit scoaterea pe usa sau, daca se dovedeste a nu fi posibil, cauta alta solutie, probabil demontarea.

Felul in care faci mutarea unei bilblioteci sau a unui dulap de carti, fie ca vorbim de o piesa mare sau ceva mai mica – este decizia ta. Dar, asigura-te in prealabil ca ai cunostintele si priceperea pentru asta, pentru a avea o mutare simpla si eficienta. Nu fi timid si cere sfaturi de la firme de mutari, iar dupa ce termini mutarea, impartaseste experienta ta si altora.

Share

Article written by admin