Cum sa locuiesti din nou cu parintii

Cum sa locuiesti din nou cu parintiiCum sa locuiesti din nou cu parintii ? Trebuie sa te muti din nou cu parintii tai? Indiferent din ce motiv, fie un divort sau terminarea colegiului, fie pentru ca ai nevoie sa reduci cheltuielile, cu copii sau chiar familie, la 30 sau 40 de ani sau orice alta varsta,  aici poti gasi cateva sfaturi utile pentru aceasta mutare. Probabil ca nu este chiar cel mai mare vis al tau sa faci mutarea asta, dar trebuie sa iei in calcul cateva lucruri inainte de a te muta, lucruri care vor simplifica lucrurile pentru toti cei implicati.

Cum sa locuiesti din nou cu parintii? Top 5 sfaturi

1. Stabileste niste reguli pentru toata lumea. Probabil ca nu mai esti un mic copilas, iar parintii tai trebuie sa inteleaga asta. Cere-le sa bata la usa inainte de a intra. Ajuta-i sa inteleaga care iti sunt nevoile. Pe de alta parte, tine cont si de nevoile lor. Poate nu e o idee buna sa iti lasi camera vraiste sau sa nu ajuti deloc la treburile casnice. Discuta cu parintii despre asteptarile lor in ce priveste sederea ta, astfel ca lucrurile sa fie clare si toata lumea multumita.

2. Cum sa locuiesti din nou cu parintii ? Lamureste nevoile fiecaruia. Vorbeste cu parintii despre partea financiara. Poate ca nu isi permit sa-ti plateasca rata la masina sau au nevoie ca tu sa contribui la cheltuieli. Nu te sfii sa discuti pe temele astea; daca lucrurile sunt clare, toata lumea se va simti mai confortabil.

3. Potriveste ceasul. Ai nevoie de o motivare ca sa faci pasii pe care ti i-ai propus. Trebuie sa-ti fie clar de ce si pentru cat timp te muti la ai tai. Vorbeste cu ei despre planurile tale, ca ei sa inteleaga si sa te sustina.

4. Pastreaza-ti modul de viata. Pastreaza-ti prietenii, pasiunile, cat mai mult din cele ce iti placeau inainte de mutarea la ai tai. Da-le parintilor un timp de acomodare cu obiceiurile tale, nu se vor acomoda imediat cu ele; e posibil ca mama sa nu fie foarte impacata, de la inceput, cu faptul ca te intorci in miezul noptii.

5. Cum sa locuiesti din nou cu parintii ? Foloseste oportunitatile. Poate fi vorba despre felul cum mama ta scoate petele de pe haine sau despre felul cum tatal tau manuieste niste unelte; foloseste faptul ca ai facut aceasta mutare nedorita, in scopuri pozitive.

Cum sa organizezi procesul de mutare

Cum sa organizezi procesul de mutareCum sa locuiesti din nou cu parintii ? Sunt lucruri pozitive si altele negative in mutarea la parinti inapoi, de aceea e bine sa pregatesti procesul de mutare. Nu e nevoie sa iei cu tine chiar totul. Chiar ai nevoie de doua prajitoare de paine, doua aspiratoare sau doua cuptoare cu microunde cand vei locui cu ai tai? Intreaba-i ce sa iei. Daca nu e loc pentru toate obiectele, nici macar in subsol sau in garaj, poti cauta o solutie de depozitare. Cum sa locuiesti din nou cu parintii ? Daca te muti pentru o perioada relativ scurta, vei avea nevoie in curand din nou de aceste obiecte, deci sa le vinzi nu e neaparat o idee buna. S-ar putea sa trebuiasca sa iei si niste piese de mobilier cu tine. In acest caz, nu e o idee rea sa iei in calcul o firma de mutari. Cere oferte de la mai multe firme inainte de alege.

Share

Article written by admin