Cum sa incepi ambalarea

Mutatul intr-o noua locuinta necesita investirea timpului si daca iti ambalezi singur obiectele, asa cum fac majoritatea oamenilor, asigura-te ca ai suficient timp – cateva saptamani inainte de data mutarii si un plan intocmit cu grija. Planificarea atenta va va economisi timp, bani si o multime de fire de par.

De unde incepi? Decide ce obiecte se vor muta impreuna cu tine si la ce obiecte vrei sa renunti. Pot fi lucruri de care nu mai ai nevoie, care nu merita efortul de a fi transportate sau pur si simplu mutarea este temporala si anumite lucruri nu sunt necesare.  Indiferent de varianta, decide ce ramane si ce nu.

Strangere provizii. Incearca sa estimezi de ce ai nevoie si asigura-te ca ai totul la indemana. Incepe sa stragi cutii pentru impachetare de la locul de munca, de la prieteni si din magazine. Incepeti impachetarea cu produsele care nu va sunt necesare momentan. Daca va mutati in tipul verii, incepeti cu hainele de iarna, echipamentele sportive si paturile grele.

Fii organizat! Eticheteaza cutiile. In timp ce iti ambalezi obiectele in cutii, asigura-te ca etichetezi cutiile in partea de sus si in lateral cu ceea cu ceea ce contine, locatia in casa ta si unele instructiuni speciale, cum ar fi “fragil” sau “deschide primul”. Acest lucru te va ajuta sa pui cutiile in camera corecta si te va avertiza daca este vorba despre un produs fragil. De asemenea, prin pastrarea unei liste complete a continutului de pe exteriorul cutiei, veti economisi timpul de cautat prin 10 cutii marcate “bucatarie” doar pentru a gasi deschizatorul de conserve.

Cum sa incepi ambalarea? cu o lista de inventar.

Cum sa incepi ambalarea
Cum sa incepi ambalarea

Lista de tip inventar. Pentru a evita momentul in care nu vei stii in ce cutie gasesti ce ai nevoie, sau pentru cazul in care o cutie se pierde, este de preferat sa cunosti sigur ceea ce ai in cutii. Din diverse motive, este de preferat sa etichetezi clar fiecare cutie, dar sa le si numeri, pastrand o lista de inventar pe care o poti verifica atunci cand firma de mutari iti descarca obiectele in noul loc.

Asigura-te ca lucrurile tale ajung in siguranta la destinatie. Etichetati in mod  corespunzator cutiile cu autocolant care ofera instructiuni clare despre modul de gestionare a continutului. Le poti achizitiona de la un magazin de birotica sau le poti faci singur pe calculatorul personal. Hainele, prosoapele, lenjeriile de pat, pernele pot fi folosite pentru a păstra în siguranta obiectele fragile. Doar asigura-te ca ai marcat asta pe cutie pentru momentul despachetarii. In cazul in care persoana care despacheteaza nu este informata ca o vaza de cristal este infasurata intr-o patura, poate cu usurinta sa desfasoare patura si vaza sa cada pe podea.

Asigura-te ca infasori in mod corespunzator toate articolele fragile in mai multe straturi de folie cu bule, ambaland si marginile (farfurii, oglinzi, rame etc). Recomandam cu putere folia cu bule. Este ieftin si va impiedica vesela si alte obiecte fragile sa se loveasca una de alta. De asemenea, poti folosi ziar pentru a separa obiectele fragile dar poti avea surprize in anumite cazuri.

Cand transportati mobila, asigurati-va ca pastrati toate partile componente impreuna. Suruburile si alte piese mici pot fi puse intr-un sac de plactic cu autoblocare, apoi lipit pe obiectul de mobilier. Daca mutati o masa, desurubati picioarele, prindeti-le cu o banda impreuna apoi atasati-le pe partea inferioara a blatului mesei. Cititi si alte articole de pe site-ul nostru pentru a afla sfaturi despre ambalare si transport.

Share

Article written by admin