Cu ce masina transport mobila?

Daca te muti in regie proprie, iti cari totul de unul singur, cu putin ajutor de la apropiati, iar cand vine vorba despre transport, trebuie sa vezi ce masina sau masini ai putea sa ia la dispozitie. Evident ca o parte dintre lucruri pot fi carate cu autoturismul, in portbagaj, pe bancheta, pe unde se mai pot strecura obiecte. Dar, cand vine vorba despre lucrurile voluminoase, aici se schimba discutia.

Cu ce masina transport mobila
Cu ce masina transport mobila

Nu ai nici macar o sansa sa le bagi in masina, si cred ca nu vrei sa le pui pe capota, in stilul celebrelor Dacii, care carau orice, de la pepeni si varza, la mobila si saci cu nisip. O sa te gasesti pe Facebook in zece minute de la pornire, te asigur! Nu mai spun ca iti si distrugi masina, iar “distractia” o sa te coste mai mult decat face. Prima optiune este sa apelezi la o masina de imprumut. Fie de la serviciu, fie de la vreun prieten care are o masina mare.

Si, cand zic mare, nu ma refer la o dubita mica, pentru ca acolo nu ai nici lungime suficienta si nici inaltime. Nu iti va incapea nimic, daca vrei sa si inchizi usile. Nu cred ca ai vrea sa mergi cu canapeaua pe jumatate atarnand in exterior. Nu e nici estetic si, mai ales, nu e deloc sigur. Poate sa iti cada pe drum si, mai apoi, sa starnesti probleme atat de mari ca nici nu vreau sa le pomenesc, din categoria accidentelor. Hotarat lucru, cea mai mica masina de transport pentru mobila este o duba mare, unii le numest de 3,5 tone (ele pot cara, de fapt, cam una sau maxim doua tone).

Le stii, sunt cele mai raspandite masini de marfa, nu mai insiruiesc marci. Intr-o duba ca astea poti sa stai in picioare, deci ai inaltime suficienta sa asezi obiecte inalte. Iar lungimea este generoasa, te asigur ca nu ai obiecte atat de lungi incat sa nu incapa pe lungime. Acum, intrebarea este daca e suficient de incapatoare pentru a face un singur drum.

Ei, bine, asta trebuie sa decizi in functie de cata mobila ai de carat. Daca muti o garsoniera, ai putea sa faci un singur transport. Daca, in schimb, ai trei camre de mutat, fii sigur ca va trebui sa faci mai multe drumuri, cu o astfel de masina. Daca e de imprumut, te va costa doar motorina pentru mai multe drumuri. Daca, in schimb, e inchiriata, atunci costul va creste proportional cu numarul de drumuri. Asa ca e posibil sa fie mai rentabil sa inchiriezi direct un camion.

Chiar daca te costa mai mult, la prima strigare, vorbim despre un singur drum, deci va iesi mai ieftin decat transportul cu duba. Plus ca, in cazul asta, aproape sigur vei avea spatiu sa strecori si cutiile cu obiecte mai mici, printre mobile, sau in interiorul unor piese care se transporta intregi. Astfel, nu vei mai face o gramada de drumuri cu autoturismul ticsit de boarfe si cate si mai cate…

Share

Article written by admin